Black Swan (2010)

Black Swan (2010)

Dec. 02, 2010 (USA) 108 Min. R
Your rating: 0
6 1 vote

Video trailer

Bilder

Regissör

Skådespelare

Natalie Portman isNina Sayers
Nina Sayers
Vincent Cassel isThomas Leroy
Thomas Leroy
Barbara Hershey isErica Sayers
Erica Sayers
Winona Ryder isBeth MacIntyre
Beth MacIntyre
Benjamin Millepied isDavid Moreau
David Moreau
Ksenia Solo isVeronica
Veronica

Handling:

Nina (Portman) är en ballerina i en New York City Ballet Company vars liv, liksom alla de i sitt yrke, är helt konsumeras med dans. Hon bor med sin tvångsmässiga tidigare ballerina mamma Erica (Hershey) som utövar en kvävande kontroll över henne. När konstnärlig ledare Thomas Leroy (Cassel) bestämmer sig för att ersätta prima ballerina Beth MacIntyre (Ryder) för att öppna produktion av deras nya säsongen, Svansjön, är Nina hans första val. Men Nina har konkurrens: en ny dansare, Lily (Kunis), som imponerar Leroy också. Svansjön kräver en dansare som kan spela både White Swan med oskuld och grace, och Black Swan, som representerar svek och sensualitet. Nina passar White Swan roll perfekt men Lily är en personifikation av Black Swan. Eftersom de två unga dansare expandera sin rivalitet i en vriden vänskap börjar Nina att få mer kontakt med sin mörka sida – en hänsynslöshet som hotar att förgöra henne.
Nina (Natalie Portman) är en ballerina vars passion för dansen härskar varje aspekt av hennes liv. När bolagets konstnärlig ledare bestämmer sig för att byta ut sin prima ballerina för deras öppnings produktion av ”Svansjön” Nina är hans första val. Hon har konkurrensen på nykomlingen Lily (Mila Kunis) Howeve r. Även Nina är perfekt för rollen av White Swan, Lily personifierar Black Swan. Som konkurrensen mellan de två dansarna övergår i en tvinnad vänskap börjar Nina mörka sida att växa fram.
Streama Black Swan med textning på svenska Swefilmer Swesub
Liksom de flesta ballerinor kretsar hela Ninas liv kring ballett. Hon är en av de starkast lysande stjärnorna i New York City Ballet Company och när det blir dags att ersätta prima ballerinan Beth som huvudrollen i Svansjön står Nina på tur. Men hon får oväntad konkurrens i nykomlingen Lily som imponerar stort på regissören med sin sensualitet och passion. Allt som detvå rivalerna utvecklar en skruvad vänskap blir Nina mer och mer desperat och frågan är hur långt hon är villig att pressa sig själv för sin karriär.Natalie Portman oscarsbelönade för Bästa kvinnliga huvudroll.

Undertexter:
Originaltitel Black Swan
IMDb Betyg 8.0 574,597 röster
TMDb Betyg 7.2 3198 röster
Report bug

Please help us to describe the issue so we can fix it asap.

Captcha
Cancel
Taggmoln