Berättelsen om Narnia – Häxan och lejonet (2005)

Berättelsen om Narnia – Häxan och lejonet (2005)

Dec. 07, 2005 (USA, UK) 143 Min. PG
Your rating: 0
9.3 3 votes

Video trailer

Bilder

Regissör

Skådespelare

William Moseley isPeter Pevensie
Peter Pevensie
Anna Popplewell isSusan Pevensie
Susan Pevensie
Skandar Keynes isEdmund Pevensie
Edmund Pevensie
Georgie Henley isLucy Pevensie
Lucy Pevensie
Tilda Swinton isWhite Witch
White Witch
James McAvoy isMr. Tumnus
Mr. Tumnus
Jim Broadbent isProfessor Kirke
Professor Kirke
Kiran Shah isGinarrbrik
Ginarrbrik
James Cosmo isFather Christmas
Father Christmas

Handling:

Fyra barn från samma familj måste lämna sin stad på grund av bombningarna av andra världskriget. En kvinna och en professor ta barnen till deras hus. När du spelar en omgång hide-and-söka, den yngsta medlemmen i familjen, Lucy, finner en garderob att gömma sig i. Hon reser tillbaka och tillbaka in i garderoben och finner en plats som heter Narnia. Efter att ha gått in två gånger, de fyra barnen går ihop för sista gången. De slåss vargar, träffa talande djur, möter en ond vit häxa och träffa en magnifik lejon som heter Aslan. Kommer detta att vara i slutet av sin resa till Narnia eller kommer de att stanna?
Under bombningarna världskriget i London, fyra engelska syskon skickas till ett hus på landet där de kommer att vara säkra. En dag Lucy (Georgie Henley) finner en garderob som transporterar henne till en magisk värld som kallas Narnia. Efter att ha kommit tillbaka, hon snart återvänder till Narnia med sina bröder, Peter (William Moseley) och Edmund (Skandar Keynes), och hennes syster, Susan (Anna Popplewell). Där gå den magiska lejonet Aslan (Liam Neeson), i kampen mot den onda vita häxan, Jadis (Tilda Swinton).
Streama Berättelsen om Narnia – Häxan och lejonet med textning på svenska Swefilmer Swesub
Följ med till en helt ny värld när Walt Disney Pictures och Walden Media presenterar C.S. Lewis tidlösa och storslagna äventyr. Med fantastiska specialeffekter får du uppleva syskonen Lucy, Edmund, Susan och Peters svindlande äventyr.På ett stort gods som ägs av en mystisk professor hittar barnen en väg till landet Narnia genom ett stort klädskåp. Där upptäcker de ett vackert och en gång fredligt land som befolkas av talande djur, dvärgar, fauner, centaurer och jättar. Men på grund av den Vita Häxan Jadis förbannelse tvingas invånarna leva i evig vinter. Med det kloka och ståtliga lejonet Aslan vid sin sida kämpar barnen i ett sista spektakulärt slag för att besegra Jadis och befria Narnia från häxans iskalla förbannelse!

Undertexter:
Originaltitel The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
IMDb Betyg 6.9 300,871 röster
TMDb Betyg 6.6 1777 röster
Report bug

Please help us to describe the issue so we can fix it asap.

Captcha
Cancel
Taggmoln